torstai 11. syyskuuta 2014

HOW TO // Matchan hauduttaminen

Moikka!

Tällä viikolla HOW TO -osiossa jatkuu matcha-aiheinen teema, kun kerron tarkemmin matchan hauduttamisesta.

Matcha on japanilainen vihreä teejauhe, joka julistaa luonnollisuutta ja maanläheisyyttä pelkällä olemuksellaan. Sen maku on on hyvin kasvillinen, nurmikkoisa ja hieman leväisä. Parhaiten makua kuvaa se, että se maistuu ihan super vihreältä! Täytyy kyllä huomata, ettei suomalaiset ihan ekana lämpeä tälle. Vihreä maku on liian yllättävä. Itsekin opin tykkäämääm kokeilujen kautta!

Matchaa voi hauduttaa kahdella toisistaan hieman poikkeavalla tavalla, mutta blogia varten ottammissani kuvissa esiintyy vain toinen niistä. Kerron kuitenkin molemmat.



Matchan haudutus

Tarvittavat välineet

Matchavispilä
Matchakulho
Siivilä (saa olla aika pienireikäinen)

Jos kotoolta ei löydy näitä "virallisia" matchavälineitä, niin voi käyttää korvaavia. Esimerkiksi vispilän sijasta käytin viime viikon HOW TO -blogipostauksessa maidonvaahdotinta... Kulhonahan voi käyttää haluamaansa tarjoiluastiaa, mutta valitse sen verran laakea astia, että siinä on tilaa vispata.



Tarvittavat ainesosat (Yhdelle)

0,5-1 tl matchajauhetta
2 dl vettä

Step by step 

1. Kuumenna vesi noin 70-80ºC

2. Siivilöi matchajauhe tarjoiluastiaan

3. Kaada ruokalusikallinen kuumaa vettä astiaan ja vispaa jauhe sekä vesi tasaiseksi tahnaksi

4. Kaada loput vedestä ja vispaa vielä niin, että saat teen pintaan kivan moussen.

5. Nyt saa nauttia!



Toinen tapa hauduttaa matchaa on sellainen, että vaihe 3 jää pois. Eli jauheen päälle kaadetaan koko vesimäärä kerralla ja vispataan sitten tasaiseksi.


____

Sellaista vihreää herkkua. Kannattaa kyllä matchaan tutustua, koska sen lisäksi, että se on hyvän makuista, niin sen on ihan mielettömän terveellistä! Jauheen avulla veteen liukenee huomattavasti enemmän terveyttä edistäviä ainseosia.

Ensi viikolla teema jatkuu matchapirtelön merkeissä. Tule silloinkin paikalle!

-Miikka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti